Direktlänk till inlägg 24 september 2011

Lite om kristaller...

Av Anna - 24 september 2011 22:28

Jag var på marknad idag och såg flera stånd där man sålde stenar och kristaller i olika former och färger. I "new age-svängen" har det under flera årtionden varit mycket populärt med stenar. Långt innan dess värdesatte människan stenar främst för sitt utseendes skull. Deras sällsyntehet och skönhet gjorde dem värdefulla och stenar av alla de slag användes som smycken, amulletter och som betalmedel.


Än idag använder vi ädel- och halvädelstenar till smycken. Och som sagt: Inom new age är stenar populära främst för sina egenskapers skull.

När människan egentligen upptäckte att kristaller kan användas för helande och utvecklande syfte vet jag inte. Men under en lång tid har vi känt till att kristaller leder energi och att var kristall eller bergart har sin speciella energi. (Vi känner alla till kvartsuret; http://sv.wikipedia.org/wiki/Kvartsur)


Så; i århundrade, t.o.m årtusenden, har människan brutit och samlat stenar och kristaller för deras olika egenskapers skull. Vi söker, som alltid, snabba lösningar och tron på att olika kristaller kan hela oss eller skynda på vår andliga utveckling har idag skapat en enorm marknad för olika ädelstenar.

Detta innebär naturligtvis att det bryts stora mängder sten ur våra berg (även om många av stenarna omsätts och cirkulerar runt bland oss).


Min åsikt och inre vetskap är att kristaller, stenar och metaller som ex. guld hör hemma i bergen och i jorden. Det är där de gör störst nytta för jorden och mänskligheten.

Man behöver inte hålla en sten i handen eller ha den i sin ägo för att få ta del av dess egenskaper. Vi kan istället använda oss av vårt sinne för att tona in oss på en viss sorts kristall, eller på en viss egenskap såsom frid, öppnande av tredje ögat o.s.v Meditation eller affrimationer är utmärkta sätt att fokusera vår tankeenergi så att vi "kopplar upp oss" till en viss bergart som ex. bergskristall.


Jag kommer att ta upp mer om detta och hur man kan använda sig av olika bergarter för att få hjälp med att uppnå olika mål i senare inlägg.


Att låta sten och metall finnas kvar på sin ursprungliga plats är alltså det bästa och även det kommer jag att återvända till. Men det betyder inte att vi måste rusa ut i trädgården för att gräva ner våra stenar och smycken (men visst kan man göra det om det känns rätt). De stenar som redan finns i omsättning kan visst hjälpa oss människor på olika vis men vi måste förändra vårt sätt att se på jorden och jordens resurser.


Vår eviga rädsla för döden, ensamheten och jagets upplösning har i sin tur skapat en rädsla för brist. Denna rädsla tar sedan sig uttryck bl. a. i att vi samlar, roffar åt oss och lägger på hög. Att bryta, sälja och samla på kristaller är inget undantag; oavsett om vi gör det för vår andliga utvecklings skull, för vår vilja att hela oss själva och andras skull eller för att tjäna pengar på stenarna.


Återigen vill jag poängtera: Stenar, kristaller och metaller hör hemma i jorden och bergen! Det är där de har som mest kraft, det är där de är menade att vara och det är där de gör störst nytta för mänskligheten.


Med ljus och frid /Anna

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna - 7 december 2011 18:06

Hej! Anna kan tyvärr inte blogga här längre, ev kommer hon tillbaka längre fram. Bloggen får stå kvar tills vidare och hon hälsar så gott. /en vän ...

Av Anna - 4 november 2011 14:15

Jag har skrivit förut om tid, rum och dimensioner. Här vill jag bara förtydliga vad de olika dimensionerna har för funktion.   En dimension  är samma sak som ett frekvensområde. På radion kan vi tona in till olika frekvensområden: Olika kanaler. ...

Av Anna - 19 oktober 2011 22:48


"Eld kan inte bränna den, vatten kan inte dränka den, vind kan inte torka den, vapen kan inte hugga den. Den är uråldrig, den är ofödd och den dör aldrig."   Indiskt ordspråk om själen       Med ljus /Anna ...

Av Anna - 14 oktober 2011 18:35

Ja, en familjemedlem somnade in för några dagar sedan. Sorgen är tung och han saknas väldigt mycket. Jag återkommer till  bloggen när ron infinner sig i själen igen. Ta hand om varandra därute, man vet aldrig vad som väntar bakom knuten...   Med ...

Av Anna - 12 oktober 2011 09:38

Ber om ursäkt för att det har dröjt men ytterligare en rejäl förkylning har drabbat mig. Nu sitter jag och snörvlar med morgonrocken på och katten i knät tillsammans med datorn...   Jag deltog i en gruppmeditation för fullmånen i går kväll. Det ...

Ovido - Quiz & Flashcards